< Healthcare     < Residential

Ronald McDonald House

Ronald McDonald House of Connecticut

Nature is the greatest healer. Biophilic design informs the new home for families of children undergoing serious medical treatment. Providing an environment of comfort and repose across the street from Yale New Haven Children’s Hospital, it creates a private, natural setting in an urban context.

COLLABORATION  ART INTEGRATION  RESULT

Location
  • New Haven, CT
Services
  • Complete Architectural Services, Fundraising, Artwork
Project Size and Type
  • 28,000 s.f.
  • New Construction
Schedule
  • Completion: 2017

Collaboration

From the clients to the designers to the contractors to the users, all conspired in the creation of this new home to bring to the families their love of what they do. The collective hope is for that love to be felt by all who enter.

Art Integration

Sculptural caryatids on the building come from an ancient tradition which offers a way for the human dimension to inhabit the architecture. In this way, the story of families being together is told through the architecture itself, integrated with the structure of the building, their story, their building, their home.

Result

Families under great duress will have a home that in every detail aims to care for them as they wish to care for their children. The variety of places to be alone or with other family members is influenced by the warm and open presence of nature.

Have a project you would like to discuss?   CONTACT US