< Residential

Park View

University Commons

The second mixed-use/residential development in the ambitious University Commons Master Plan, the Park View continues the transformation of the city of West Haven’s Allingtown section.

COLLABORATION  RESULT

Location
  • West Haven, CT
Services
  • Architectural and Interior Design Services
Project Size and Type
  • 70,000 s.f.
  • New Construction
Schedule
  • Completion: 2020 (est.)

Collaboration

Similar to the Atwood project, this development required collaboration between the developer, the City and the Svigals team. The design team worked together to develop the new building’s rhythmic and colorful massing, finished in brick and fiber-cement board siding (suggestive of multiple brick buildings) resembling a traditional American village center.

Result

The Park View will serve as a hub for residents and will act as a complement to the nearby residential buildings by attracting more traffic through it’s variety of retail shops.

Have a project you would like to discuss?   CONTACT US