< Higher Ed

ECSU Student Center

Eastern Connecticut State University, Student Center

A steep gap between the athletic building and the old, outdated student center formed a barrier between the parking areas and the main campus. By using the new building to unite both facilities, an activated pathway to campus was created, bring students into campus through the Center. Instead of a barrier, it became an asset.

COLLABORATION  ART INTEGRATION  RESULT

Location
  • Williamantic, Connecticut
Services
  • Complete Architectural Services, Artwork
Project Size and Type
  • 78,000 s.f.
  • Addition / Renovation
Schedule
  • Completion: 2007

Collaboration

Discovering what is needed requires diverse and wide-spread participation in the process. Through the efforts in soliciting opinions, students, faculty and administration heard the needs of the campus articulated.

Art Integration

In every way, this facility is woven into the campus, the architecture and the activity of the University. The design created a new primary pathway to the University setting on axis with the iconic tower in front of the library.

Result

Providing high quality places for student activities is essential in recruiting the best applicants. According to the Dean of Students, the year after the Student Center was built and presented on their website, applications rose 10%.

Have a project you would like to discuss?   CONTACT US